Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Πάνε να αποκαταστήσουν χουντικό δήμαρχο

Συνυπογράφει και ο γραμματέας της ΝΕ Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ...

Η ΠΕΑΕΑ Σύρας καταγγέλλει το Δήμο Ερμούπολης για προσπάθεια αποκατάστασης χουντικού δημάρχου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - καταγγελία: Η Περιφερειακή Επιτροπή Νήσων Αιγαίου και το Παράρτημα Σύρας της ΠΕΑΕΑ βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουν σε όλους εσάς και στον ελληνικό λαό τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος της Ερμούπολης για την αποκατάσταση του πρόσφατα αποθανόντα πρώην δημάρχου της Ερμούπολης, Σταύρου Βαφία, κατά την περίοδο της δικτατορίας.
Οταν πολλοί από μας βρισκόμασταν κρατούμενοι εδώ στο θανατονήσι των Γιούρων και στα άλλα στρατόπεδα της χώρας, ο εν λόγω δήμαρχος παρέμεινε στη θέση του, μιας και ήταν κι αυτός ένας απ' αυτούς. Τα ατράνταχτα ντοκουμέντα για τη διαδρομή του, από την 4η Αυγούστου, την Κατοχή και τη μετά την απελευθέρωση περίοδο μαρτυρούν.
Οπως σημειώνεται, το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του αποφάσισε μεταξύ άλλων και την επανανάρτηση της φωτογραφίας του στην αίθουσα δημοτικών συμβούλων, η οποία σημειωτέον είχε καθαιρεθεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με το υπ' αρ. πρωτ. 81191/8/10/1974 Εγγραφο του τότε υπουργού Εσωτερικών Χρ. Στράτου. Μεταγενέστερη δε προσφυγή του Βαφία στον επόμενο υπουργό Εσωτερικών Κωστή Στεφανόπουλο (σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας) απερρίφθη. Επίσης, αποφάσισε να ονομαστεί οδός με το όνομά του...
Ολες αυτές οι ενέργειες του ΔΣ Ερμούπολης προσβάλλουν κατάφωρα τις μνήμες αυτών που θυσιάστηκαν πολεμώντας την εφτάχρονη τυραννία τους Σωτήρη Πέτρουλα, Τσαρουχά, Ελλή, Νικηφόρο Μανδηλαρά, Αλέκο Παναγούλη, Σπύρο Μουστακλή και όλους τους γνήσιους Ελληνες που βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν, έμειναν ανάπηροι.
Δεν περιμέναμε όμως να δούμε μέσα στις υπογραφές των ομοφωνούντων δημοτικών συμβούλων και την υπογραφή του κ. Ανδρέα Ζαφειράκη, γραμματέα της ΝΕ Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς σήμερα στον ιερό αυτό τόπο ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για τη ματαίωση αυτής της προσπάθειας και δε θα διστάσουμε, αν αποτύχουμε με τα νόμιμα μέσα, να καταφύγουμε εξ ανάγκης και στα παράνομα.
Το Παράρτημα Σύρας της ΠΕΑΕΑ, καλεί, τέλος, το σημερινό δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Ερμούπολης να μάθουν την πρόσφατη ιστορία του τόπου που ο λαός τους διάλεξε να διοικήσουν.

(εφ.ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ,20/9/03)

Δεν υπάρχουν σχόλια: