Σάββατο 24 Μαΐου 2008

΄΄ Μες το Δημαρχείο θέλω να γίνω πορτρέτο και γω.....''

Δυστυχώς το θέμα της ιστορικής διαστρέβλωσης ή έστω αποσιώπησης στοιχείων, επανέρχεται και με τις ευλογίες ενός σοσιαλιστή Δημάρχου.
Στον Συνασπισμό πιστεύουμε ότι η ιστορία δεν μπορεί να έχει κενά, ούτε χρονικές μαύρες τρύπες και συνεπώς θεωρούμε ότι το πορτρέτο του Σ. Βαφία πρέπει να αναρτηθεί στην σωστή χρονολογική σειρά αλλά να συνοδεύεται από ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΗ πινακίδα όπου θα αναγράφεται ότι ΄΄ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 59-66 ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 67-72΄΄.
Γιατί το κενό που μπορεί να αφήσει το πορτρέτο του θα είναι και κενό ιστορικής ευθύνης! Θα είναι και απαλλαγή και συγχώρεση στο πρόσωπό του.


Με λίγο μικρότερα γράμματα θα μπορούσε να υπάρχει και το εξής συνοδευτικό της φωτογραφίας του: ''Στις 7 Μαΐου 1968, ο Παττακός επισκέπτεται την Ερμούπολη. Προσφωνώντας τον αντιπρόεδρο της χούντας, ο Σταύρος Βαφίας είπε: «Εύχομαι, εκ μέρους του Λαού της νήσου μας, όπως η Εθνική μας Κυβέρνησις συνεχίση, με την ευλογίαν του Θεού της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών, το έργον που οραματίσθητε με την Επανάστασιν της 21ης Απριλίου 1967, η οποία δεν είναι πλέον Επανάστασις εναντίον ενός κακού παρελθόντος, αλλά Εθνεγερσία δι' ένα λαμπρό μέλλον της Ελλάδος. Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η 21η Απριλίου! Ζήτω η Εθνική Επαναστατική Κυβέρνησις! Ζήτω ο Αντιπρόεδρός της κ. Στυλ. Παττακός!».


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: