Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Ψήφισμα Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον πρώην δήμαρχο Βαφία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατά την συνεδρίασή του την Πέμπτη 8 Μαΐου 2008, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα :

Με αφορμή την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ερμούπολης σε συνέχεια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας για την ανάρτηση της φωτογραφίας του πρώην δημάρχου Βαφία στο Δημοτικό Μέγαρο, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας επισημαίνει ότι ανεξάρτητα των διαδικαστικών ζητημάτων που ανέκυψαν σχετικά με το νομότυπο ή όχι της ανάρτησης της φωτογραφίας του τέως δημάρχου, η ουσία παραμένει ότι δεν μπορεί να τιμώνται πρόσωπα που υπηρέτησαν την ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών. Οι όποιες αιτιάσεις για τον πρότερο της περιόδου της δικτατορίας βίο του συγκεκριμένου πρώην δημάρχου, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναιρέσουν το γεγονός ότι αυτός , σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν την «νομιμότητα» της χούντας, το έπραξε.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ελπίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί στην ουσία και όχι στον τύπο και θα επανεξετάσει την προηγούμενη απόφαση του , για την ανάρτηση της εν λόγω φωτογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: